Inrichting evenemententerrein Land van Bosse

Het Land van Bosse is een grasland van ca. 9 hectare groot wat vroeger gebruikt werd als noodlandingsbaan van Schiphol. Dit grasland aan de zuidkant van het Amsterdamse Bos heeft J. Koper & Zn, BV in opdracht van de gemeente Amsterdam ingericht tot een evenemententerrein van ca. 5 hectare groot.
Om een vloeiende overgang te creëren en de evenementen te scheiden van het bosgebied zijn de buitenkanten liggend langs de bosrand ingericht tot een natte ecologische verbindingszone welke totaal 4 hectare behelst.
Op het evenemententerrein liggen 3 belangrijke watertransportleidingen. Om deze leidingen te passeren zijn door J. Koper & Zn. BV 2 betonnen overkluizingen gerealiseerd.
Tevens zijn er naar het evenemententerrein nieuwe toegangswegen aangelegd van asfalt en grastegels. De nieuwe dammen zijn voorzien van stalen Spirosolduikers. Het evenemententerrein zelf is voorzien van een grastegelverharding met twee grote pleinen. Op diverse plekken zijn mantelbuizen en ondergrondse opslagtanks aangebracht voor de voorzieningen ten tijde van een evenement.
Het middenterrein is voorzien van een drainagesysteem en er is een grondverbetering van zand toegepast. Dit moet voor het terrein een betere en snellere waterafvoer realiseren en de houdbaarheid van de grasmat bevorderen.
De 4 hectare ecologische zone is onderdeel van de ecologische verbinding tussen Spaarnwoude en Amstelland. De ontwikkeling van deze natte zone bevordert de migratie van planten en dieren (zoals ringslangen) tussen de bovenstaande gebieden.

MEER FOTO'S

  • De Kibbel 1a
    1693 NW Wervershoof

Over Ons

J. Koper & Zn. BV is een gespecialiseerd bedrijf werkzaam in de grond-, weg- en waterbouw. Wat van oorsprong is begonnen met bagger- en beschoeiingswerkzaamheden is uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf in het uitvoeren van civieltechnische werkzaamheden.

© Copyright 2022 J. Koper & Zn. B.V.