Boomplantvakken Veermanskade Enkhuizen

In opdracht van de Gemeente Enkhuizen realiseert J. Koper & Zn. BV nieuwe boomplantvakken op de Veermanskade in Enkhuizen

Op de Veermanskade langs de Dijk in de binnenstad van Enkhuizen zijn de bestaande bomen geveld door de Iepenziekte. Deze Iepen hebben met hun wortelgestel oneffenheden in het straatwerk veroorzaakt.
J. Koper & Zn. BV heeft het bestaande straatwerk opgenomen. Deze stenen zijn naar een depot buiten de stad gereden, waarmee de overlast door de beperkte ruimte tot een minimum wordt beperkt. Hierna zijn de boomstronken gerooid en het wortelgestel onder het straatwerk verwijdert.
Vervolgens zijn er plantvakken van vier bij vier meter ontgraven. Omdat de in de ondergrond bodemverontreinigingen aanwezig zijn moet dit onder speciale omstandigheden gebeuren. Hiervoor is J. koper & Zn. BV BRL 7001 gecertificeerd.
In de plantvakken wordt speciaal ‘bomenzand’ met een beluchtingsdrain toegepast om de groei van de toekomstige bomen te bevorderen.
De zij- en bovenkant van de plantvakken worden afgedekt met speciaal worteldoek waarin kopervezel is verwerkt. Met dit doek wordt voorkomen dat in de nieuwe situatie wederom het straatwerk wordt beschadigd door de boomwortels.
Na de realisatie van de boomgaten wordt het bestaande straatwerk weer aangebracht.

Lees hier het artikel in het Noord Hollands Dagblad

MEER FOTO'S

  • De Kibbel 1a
    1693 NW Wervershoof

Over Ons

J. Koper & Zn. BV is een gespecialiseerd bedrijf werkzaam in de grond-, weg- en waterbouw. Wat van oorsprong is begonnen met bagger- en beschoeiingswerkzaamheden is uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf in het uitvoeren van civieltechnische werkzaamheden.

Categorie├źn
┬ę Copyright 2024 J. Koper & Zn. B.V.