Waterberging Egboetswater

Het natuur- en recreatiegebied Egboetswater ligt ten noorden van Hauwert nabij Oostwoud.
Het bestaande gebied van 24 ha is in opdracht van de Gemeente Medemblik door J. Koper & Zn. BV praktisch verdubbeld met een uitbreiding van 20 ha. in de vorm van een waterberging ten behoeve van watercompensatie voor nieuwbouwprojecten in de gemeente Medemblik.
Het gebied wordt primair ingericht voor waterberging gekoppeld met extensieve recreatie en natuurontwikkeling. Tevens zijn met dit project twee fietspaden aangelegd voor een rechtstreekse aansluiting tussen de dorpskern Hauwert en het Egboetswater en als nieuwe schakel in het regionale fietsroutenetwerk.

De waterberging bestaat uit een natte- en droge berging. De natte berging is een grote ontgraven waterplas. De droge berging werkt als een badkuip. In tijden van hoog water kan de droge berging worden benut door de kraan, de stuw, open te zetten. Om ervoor te zorgen dat het water niet meteen wegstroomt en tijdelijk kan worden opgeslagen in de berging, wordt de afsluiter dichtgezet, zoals de stop in een bad. Als het water buiten de berging weer laag staat, kan de berging leeglopen door het openzetten van de afsluiter.

MEER FOTO'S

  • De Kibbel 1a
    1693 NW Wervershoof

Over Ons

J. Koper & Zn. BV is een gespecialiseerd bedrijf werkzaam in de grond-, weg- en waterbouw. Wat van oorsprong is begonnen met bagger- en beschoeiingswerkzaamheden is uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf in het uitvoeren van civieltechnische werkzaamheden.

Categorie├źn
┬ę Copyright 2024 J. Koper & Zn. B.V.