Herinrichting binnenstad Enkhuizen

Begin 2010 is J. Koper & Zn. BV gestart met de rioolvernieuwing en herinrichting in de binnenstad van Enkhuizen.
De werkzaamheden vonden plaats in de oudste delen van de stad. Met name de historische bebouwing, het winkelgebied en onbekende ligging van kabels en leidingen waren de extra aandachtspunten bij deze werkzaamheden. Tevens is er ten tijde van de werkzaamheden intensief samengewerkt met archeologische dienst. Het werk is in twee fases uitgevoerd. In de eerste fase heeft J. Koper & Zn. BV de verontreinigde spots in het tracé gesaneerd. Waarna er ca. 1100 m¹ gemend riool vervangen is voor een gescheiden stelsel van ca. 1550 m¹. In deze fase is de straat weer tijdelijk dichtgemaakt met de vrijgekomen straatmaterialen.
Na het aanbrengen van de laatste strekkende meters riool kon begonnen worden met de tweede fase, de herinrichting van de betreffende straten. In deze fase heeft J. Koper & Zn. ca. 9400 m² straatwerk aangepast naar het nieuwe verkeersbeleid van de gemeente Enkhuizen. Hierin zijn boom- en plantvakken voorbereid voor de toekomstige groenvoorziening en de bestaande lichtmasten vervangen door nostalgische straatlantaarns. Dit bij elkaar heeft een authentieke beleving gegeven aan dit gedeelte van de binnenstad.

MEER FOTO'S

  • De Kibbel 1a
    1693 NW Wervershoof

Over Ons

J. Koper & Zn. BV is een gespecialiseerd bedrijf werkzaam in de grond-, weg- en waterbouw. Wat van oorsprong is begonnen met bagger- en beschoeiingswerkzaamheden is uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf in het uitvoeren van civieltechnische werkzaamheden.

© Copyright 2022 J. Koper & Zn. B.V.