Funderingsverbetering rijwegen binnenstad

In opdracht van de Gemeente Enkhuizen heeft J. Koper & Zn. BV de funderingsconstructie van de rijweg in de Zwaanstraat en een deel van de Vissersdijk verbetert.

          

Met de herinrichting in 2010 van een deel van de binnenstad in Enkhuizen zijn enkele wegen één richtingsverkeer geworden. Hiermee kon de rijweg smaller gemaakt worden, zodat de trottoirs op hun beurt juist weer breder gemaakt konden worden.
Door de smallere wegen, in één richting komen er piekbelastingen, het rijspoor van de wielen op steeds dezelfde plek. De bestaande fundering blijkt in de Zwaanstraat en een deel van de Vissersdijk onvoldoende, waardoor er sporen in het wegdek ontstaan.
J. Koper & Zn. BV heeft op deze locaties een funderingsverbetering toegepast, door de bestaande ondergrond te ontgraven en hier een laag van gebroken puin op een kunststof doek toe te passen. Hiervoor diende de bestaande bestrating van oude gebakken materialen opgebroken- en later weer teruggeplaatst te worden.


 

MEER FOTO'S

  • De Kibbel 1a
    1693 NW Wervershoof

Over Ons

J. Koper & Zn. BV is een gespecialiseerd bedrijf werkzaam in de grond-, weg- en waterbouw. Wat van oorsprong is begonnen met bagger- en beschoeiingswerkzaamheden is uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf in het uitvoeren van civieltechnische werkzaamheden.

Categorie├źn
┬ę Copyright 2022 J. Koper & Zn. B.V.