Opknappen parkeerterrein Vijzelstraat

In opdracht van de Gemeente Enkhuizen heeft J. Koper & Zn. BV de opdracht gekregen om het parkeerterrein aan de Vijzelstraat in de binnenstad van Enkhuizen op te knappen.


De plannen voor de ontwikkeling van het braakliggende terrein aan de Vijzelstraat in Enkhuizen hebben stagnatie opgelopen.
Het in verval geraakte terrein wordt sinds jaar en dag gebruikt als parkeerterrein voor bezoekers aan het historische centrum van Enkhuizen.
Om dit parkteerterrein tot de tijd van de nieuwe ontwikkeling nog optimaal te kunnen gebruiken heeft de gemeente Enkhuizen J. Koper & Zn. BV gevraagd met een summiere oplossing te komen voor het opknappen.
Wij hebben hiervoor drie begrotingen met verschillende soorten verhardingen voorgesteld. Na overleg is besloten om te kiezen voor de optie van een halverharding van fijne steenslag.
Als eerste is het terrein opgeschoond door de omliggende struiken te verwijderen en in te korten. Vervolgens is de diversiteit aan bestaande verhardingen van asfalt, grof puin tot en met straat materiaal verwijdert en is een dunne laag ontgraven.
Na deze “opschoning” is gestart met het opbouwen van de nieuwe halfverharding. Als onderlaag is een nieuwe laag van hydraulisch granulaat aangebracht. Met dit materiaal is het terrein egaal geprofileerd.
Daarna is deze laag voorzien van een bovenlaag van fijne grijze steenslag en zijn de inrichtingselementen teruggeplaatst.

 

MEER FOTO'S

  • De Kibbel 1a
    1693 NW Wervershoof

Over Ons

J. Koper & Zn. BV is een gespecialiseerd bedrijf werkzaam in de grond-, weg- en waterbouw. Wat van oorsprong is begonnen met bagger- en beschoeiingswerkzaamheden is uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf in het uitvoeren van civieltechnische werkzaamheden.

Categorie├źn
┬ę Copyright 2024 J. Koper & Zn. B.V.