Herinrichting Lange Tuinstraat Enkhuizen

In opdracht van de Gemeente Enkhuizen heeft J. Koper & Zn. BV de herinrichting van de Lange Tuinstraat mogen uitvoeren.


De woningbouwvereniging heeft in de Lange Tuinstraat 18 bestaande woningen gesloopt en hiervoor 16 nieuwe woningen terug laten bouwen.
Tezamen met deze bouw van de woningen wil de gemeente Enkhuizen de Lange Tuinstraat herinrichten naar een één richtingsweg, zodat verkeerveiligheid geoptimaliseerd wordt en aan beide kanten van de rijbaan langsparkeervakken gerealiseerd kunnen worden.
Na een onderhandse aanbesteding is J. koper & Zn. BV de gunstigste aannemer geworden.

Tijdens de eindfase van de bouw van de woningen is de bestaande hoofdriolering op de slechte plekken gerepareerd, zijn de overbodige aansluitingen verwijdert en zijn de rioolhuisaansluitingen vernieuwd.
Tegelijkertijd met de ontgraving zijn loze kabels en leidingen van het nutstracé verwijdert en voerde de Archeologische dienst Westfriesland een archeologisch onderzoek uit. 
Na de rioolwerkzaamheden is zijn de lokale bodemverontreinigingen door J. Koper & Zn. BV onder het BRL 7001 certificaat gesaneerd.
Voor de oplevering van woningen is er een brede, tijdelijke verharding van stalen rijplaten aangebracht, zodat de nieuwe bewoners extra ruimte hebben voor het parkeren ten tijde van de inrichting hun woning.
Nadat het overgrote deel van de woningen klaar was met inrichten en het zware verkeer van bijvoorbeeld keukenleveranciers niet meer nodig was, is J. Koper & Zn. BV begonnen met realisatie van de definitieve inrichting.
De oude elementenverharding van gebakken straatmaterialen is opgebroken en is samen met nieuw te leveren materialen gebruikt om de herinrichting te realiseren.
Tussen de parkeervakken zijn kleine plantvakken gemaakt, zodat er ondanks het vergrote straatoppervlak toch nog groene elementen terugkomen in het straatbeeld.

 

MEER FOTO'S

  • De Kibbel 1a
    1693 NW Wervershoof

Over Ons

J. Koper & Zn. BV is een gespecialiseerd bedrijf werkzaam in de grond-, weg- en waterbouw. Wat van oorsprong is begonnen met bagger- en beschoeiingswerkzaamheden is uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf in het uitvoeren van civieltechnische werkzaamheden.

Categorie├źn
┬ę Copyright 2022 J. Koper & Zn. B.V.