Baggeronderhoud 2016 Gemeente Schagen

In opdracht van de Gemeente Schagen voert J. Koper & Zn. BV het baggeronderhoud van 2016 uit.

Baggeren is nodig omdat afgevallen bladeren, aangevoerd slib en afkalvende oevers zorgen voor een aangroei van de bagger van ongeveer één centimeter per jaar. Als we dat laten liggen, slibben de sloten dicht en wordt de aan- en afvoer van water belemmerd. In een droge periode kunnen ondiepe sloten door gebrek aan vers water gaan stinken en door gebrek aan zuurstof gaan planten en dieren dood. In perioden met veel-, of zware regenval kan het water niet snel genoeg wegstromen en dat betekent wateroverlast.
Bij de jaarlijkse controles bleken diverse watergangen binnen de Gemeente Schagen niet meer te voldoen aan de eisen van het Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier.
In opdracht van de Gemeente Schagen maakt J. Koper & Zn. BV deze watergangen weer op diepte. Daar waar mogelijk wordt de bagger op de kant verspreid, waar dit niet mogelijk is wordt de bagger door ons afgevoerd.
De werkzaamheden vinden plaats tussen een denkbeeldige lijn van Callantsoog naar Waarland.
De verwachting is dat medio november alle werkzaamheden zijn afgerond.

  • De Kibbel 1a
    1693 NW Wervershoof

Over Ons

J. Koper & Zn. BV is een gespecialiseerd bedrijf werkzaam in de grond-, weg- en waterbouw. Wat van oorsprong is begonnen met bagger- en beschoeiingswerkzaamheden is uitgegroeid tot een veelzijdig bedrijf in het uitvoeren van civieltechnische werkzaamheden.

Categorie├źn
┬ę Copyright 2022 J. Koper & Zn. B.V.